ROMANESTE-TE

Pe 1 Decembrie, ROMANESTE_TE

SPONSOR VOLUNTAR DONATII

Fundatia Europeana pentru Tineret Implicat (EFEY) invita toti romanii sa se alature campaniei “De 1 Decembrie, ROMANESTE-TE!”.

În perioada 20 noiembrie – 10 decembrie 2013, toți românii sunt invitați să ofere României un cadou pentru aniversarea sa.

 

Detalii

 

Romania 2030

Romania 2030 – A competition about My Romania

 

SPONSOR Voluntar DONATii

Riscul emigrării tinerilor și provocarea “exodului de creiere” afectează profund perspectivele de dezvoltare ale României.

“România 2030: un concurs despre România mea” își pretinde să încurajeze tinerii să reflecteze și să se implice în construirea României de mâine.

 

Detalii

 

Primul meu vot

Primul meu vot conteaza

SPONSOR VOLUNTEER DONATE

The risk of youth emigration and the “brain-drain” challenge are profoundly affecting Romania’s development perspectives.

“Romania 2030: a Competition about My Romania” purports to encourage the youth to reflect and to get involved in building tomorrow’s Romania.

 

Detalii

Comunitate

Scopul principal al priorității de implicare comunitară este de a sprijini tinerii în dezvoltarea unui sentiment de apartenență la comunitate și de a se implica activ în dezvoltarea comunităților lor la nivel local, național și regional. Pe scurt, prioritatea implicării comunitare urmărește să le permită tinerilor să își facă auzite vocile la nivel local, regional și național. Proiectele pe care EFEY le dezvoltă în cadrul priorității de implicare comunitară sunt menite:

  • creșterea nivelului de participare a comunității de tineret;
  • promovarea cetățeniei active în rândul tinerilor;
  • insuflă spiritul de voluntariat în rândul tinerilor;
  • să îmbunătățească cunoștințele privind drepturile și responsabilitățile cetățenilor lor în rândul tinerilor;
  • să dezvolte și să sprijine conducerea în rândul tinerei generații, astfel încât tinerii să devină parteneri în procesul de formulare a politicilor publice;
  • să includă voluntariatul tinerilor și educația civică la toate nivelurile programelor educaționale;
  • să amplifice implicarea mai multor părți interesate (publice, private, individuale) în sprijinirea participării civice a tinerilor;
  • să utilizeze implicarea comunității și voluntariatul pentru a diminua decalajele dintre generații și sociale și pentru a spori coeziunea locală, regională și națională.