Indexul implicarii tinerilor
Indicele implicării tinerilor (studiu)
SPONSOR
Voluntar
DONATII


Tinerii din România sunt considerați a fi un grup vulnerabil și riscă excluziunea socială.
Indicele implicării tinerilor este un proiect orientat spre cercetare, menit să ofere angajatorilor, factorilor de decizie, ONG-urilor și lucrătorilor de tineret o mai bună înțelegere a tinerilor români.
Obiectivele:
1.Identificarea si evaluarea nivelului de implicare a populatiei tinere in dezvoltarea societatii romanesti, a valorilor, atitudinilor si perceptiei succesului acestora.
2.Identificarea si evaluarea valorilor individuale, profesionale si sociale cerute de angajatorii tinerilor absolventi inainte de intrarea pe piata muncii.
3.Evaluarea gradului de disponibilitate, a conditiilor si a mijloacelor prin care angajatorii s-ar implica direct in masurile intreprinse de mediile academice si ONG in vederea cresterii interesului populatiei tinere pentru dezvoltarea societatii romanesti.
Fundatia Europeana pentru Tineret Implicat (EFEY) invita toti romanii sa se alature campaniei “De 1 Decembrie, ROMANESTE-TE!”.
În perioada 20 noiembrie – 10 decembrie 2013, toți românii sunt invitați să ofere României un cadou pentru aniversarea sa.
detailsScopul principal al priorității educație și formare a competențelor este de a asigura dezvoltarea unei populații informate, autonome, calificate, disciplinate și sănătoase, cu capacitatea de a conduce și susține dezvoltarea socio-economică a națiunii. Programele pe care EFEY le dezvoltă în cadrul priorității Educație și Formare a Competențelor sunt așteptate să:
- să îmbunătățească accesul tinerilor și participarea la educație/formare informală/nonformală/competențe;
- să sprijine studenții să investească în mod responsabil în auto-dezvoltarea lor;
- să stimuleze tinerii să devină mai autodeterminați și să se îngrase cu înțelepciune în alegerile lor de carieră;
- oferă oportunități absolvenților de a deveni proactivi și de a se implica în programe de internship și în programe de învățare la locul de muncă pentru toți studenții;
- să permită tinerilor să aibă acces la informații fiabile și adecvate privind piața forței de muncă;
- capacitatea tinerilor de a descoperi oportunități de creare de bogăție în curțile și mediul lor;
- responsabilizarea părinților ca parteneri în promovarea abilităților de autodeterminare și de dezvoltare a carierei;